Baby Corn Fritters | बेबी कॉर्न फ्रिटर्स / पकोड़े
Baby Corn Fritters
Ingredients :
Baby corn - 1 packetRed chili powder - 1 tsp
Salt to taste
Lemon juice - 1 tbsp
Maida - 1/2 cup
Corn flour - 2 tbsp
Bread crumbs (fresh)
Oil for frying
Method :
1, Boil baby corns in hot water with 1/4 tsp salt
2. Take them out from water and let them cool
3. Cut the baby corns into two lengthwise
4. Take the baby corns in a bowl and add 1/4 tsp salt, 1/2 tsp chili powder, lemon juice
5. Gently mix it and keep it aside
6. In another bowl add maida, corn flour, 1/4 tsp salt, 1/2 tsp red chili powder and mix it
7. Add water till you get the right consistency for a batter that is not very thick and not very runny
8. Dip the baby corn pieces in the batter, roll it in fresh bread crumbs and deep fry it
9. Fry till they turn golden brown from all sides
10. Take them in a plate lined with a kitchen paper
11. Enjoy them with sauce, chutney or any dip of your choice
बेबी कॉर्न फ्रिटर्स / पकोड़े
सामग्री :
बेबी कॉर्न - १ पैकेट
लाल मिर्च पाउडर - १ टी स्पून
नमक स्वाद अनुसार
निम्बू रस - १ टेबल स्पून
मैदा - १/२ कप
कॉर्न फ्लॉर - २ टेबल स्पून
ब्रेड क्रम्ब्स (ताज़े)
तलने के लिए तेल
विधि :
१. बेबी कॉर्न्स को गरम पानी में १/४ टी स्पून नमक डाल कर उबाल लें
२. इन्हे पानी से निकाल कर ठंडा होने दें
३. बेबी कॉर्न्स को लम्बाई में दो टुकड़ों में काट लें
४. एक बाउल में बेबी कॉर्न्स, १/४ टी स्पून नमक, १/२ टी स्पून लाल मिर्च पाउडर, निम्बू रस डालें
५. सब को अच्छे से मिलाएं और एक तरफ रख दें
६. दूसरे बाउल में मैदा, कोर्नफ्लॉर, १/४ टी स्पून नमक,१/२ टी स्पून लाल मिर्च पाउडर डालें और मिला लें
७. थोड़ा थोड़ा पानी डालें और एक घोल बना लें जो ना तो बहुत गाढ़ा हो ना ही बहुत पतला
८. बेबी कॉर्न के टुकड़ों को घोल में डुबो कर ताज़ी ब्रेड के ब्रेड क्रम्ब्स में लपेटें और तल लें
९. तब तक तलें जब तक ये सब तरफ से भूरा हो जाये
१०. एक किचन पेपर बिछाई हुई प्लेट में निकाल लें
११. इसका आनंद सॉस, चटनी या किसी भी डिप के साथ लें
Comments
Post a Comment