Mango Ice Cream | मैंगो आइसक्रीम

Mango Ice Cream


Ingredients:

Full Cream Milk - 1 litre
Ripe Mangoes - 1 kg
Sugar - 1/2 cup
Cream - 1 cup
Almonds - 1 tbsp (Chopped lengthwise)
Pistachio - 1 tbsp (Chopped lengthwise)

Method:

1. Boil Milk on low flame till it reduces to 1/2 quantity
2. Now add sugar and boil for 5 minutes on low flame
3. Now allow this milk to Cool
4. Wash the mangoes and peel them
5. Cut the mangoes into small pieces
6. Blend these mangoes in Blender
7. Now add the boiled and cooled milk and cream and blend again
8. Now pour this mixture in different shaped containers of your choice
9. Keep them in the Freezer for 8 hours.
10. Serve the cool cool Mango Ice cream decorated with Almonds and Pistachios

मैंगो आइसक्रीम

सामग्री:

दूध - १ लीटर
पके आम - १ किलो
चीनी - १/२ कप
क्रीम - १ कप
बादाम - १ बड़ा चम्मच (लंबाई में छोटे टुकड़े)
पिस्ता - १ बड़ा चम्मच (लंबाई में छोटे टुकड़े)

विधि:

१. दूध को धीमे आंच पर तब तक उबालें, जब तक उसकी मात्रा १/२ हो जाये
२. अब इस दूध में चीनी डालें और ५ मिनट धीमे आंच पर और पकायें
३. अब दूध को ठंडा होने दें
४. आम को धो कर छील लें
५. आम को छोटे छोटे टुकड़ों में काट लें
६. आम के टुकड़ों को मिक्सी में चला लें
७. अब इसमें ठंडा किया हुआ पकाया हुआ दूध और क्रीम डाल कर चलायें
८. इस मिश्रण को मन चाहे आकर के सांचो में डाल लें
९. इन्हे फ्रीजर में ८ घंटों के लिए रखें
१०. ठंडी ठंडी मैंगो आइसक्रीम को बादाम पिस्ता से सजा कर खाएं और खिलायें

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