Beetroot Carrot Raita | चुकंदर गाजर रायता
Beetroot Carrot Raita
Ingredients:
Curd /
Yogurt -2 cups
Beetroot
(peeled and grated) - 1/2 cup
Carrot
(peeled and grated) - 1/2 cup
Onion
(Finely chopped) - 1/4 cup
Capsicum
(Finely chopped) - 1/4 cup
Roasted
cumin powder -1/2 tsp
Coriander leaves
(Chopped) - 1 tbsp
Black salt
- 1/2 tsp
Salt - 1/2 tsp
Method:
1. Whisk
the curd till smooth
2. Add
beetroot, carrot, onion, capsicum and mix well
3. Add salt, black salt, cumin
powder and mix well
4. Keep it in refrigerator to cool it
5. Garnish
with coriander leaves and serve beetroot carrot raita with Dal- Rice, Pulao or
Biryani
चुकंदर गाजर का रायता
सामग्री :
दही - २ कपचुकंदर (छील कर कसा हुआ) - १/२ कप
गाजर (छील कर कासी हुई) - १/२ कप
प्याज (बारीक कटा हुआ) - १/४ कप
शिमला मिर्च (बारीक कटी हुई) - १/४ कप
भुना जीरा पाउडर - १/२ छोटा चम्मच
धनिया पत्ती (बारीक कटी हुई) - १ बड़ा चम्मच
काला नमक - १/२ छोटा चम्मच
नमक - १/२ छोटा चम्मच
विधि :
१. दही को अच्छे से फेंट लें२. दही में चुकंदर, गाजर, प्याज, शिमला मिर्च डालें और अच्छे से मिलाएं
३. नमक, काला नमक और जीरा पाउडर डालें और अच्छे से मिलाएं
४. अब इसे फ्रिज में ठंडा होने के लिए रख दें
५. धनिया पत्ती से सजाएँ और चुकंदर गाजर का रायता दाल-चावल, पुलाव या बिरयानी के साथ परोसें
Beetroot
Carrot raita is a healthy, nutritious and very colourful raita. Beetroot carrot
raita goes very well with Dal- Rice, Pulao or Biryani. The raita tastes so good
that you can enjoy it plain as a small meal.
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