Veg Russian Salad | Olivier Salad | वेज रशियन सलाद | ओलिवियर सलाद
Veg Russian Salad | Olivier Salad
Ingredients:
Cabbage (Finely Chopped)- 1/2 cupPotato (Chopped)- 1/2 cup
Carrot (Chopped)- 1/2 cup
Green Capsicum (Chopped)- 1/2 cup
French beans (Chopped)- 1/4 cup
Peas - 1/4 cup
Sweet Corn - 1/4 cup
Apple (Chopped) - 1
Cucumber (Chopped)- 1
Veg Mayonnaise - 3 tbsp
Cream - 1 tbsp
Sugar - 1 tsp
Salt - 1 tsp
Black Pepper powder - 1/2 tsp
Pomegranate seeds - 2 tbsp
Method:
1. To steam the vegetables, boil water in a vessel2. Place french beans, peas, sweet corn, carrot and potato on a colander
3. Now place the colander on the vessel
4. Cover it and let the vegetables cook in steam
5. After 5 minutes stir the vegetables and again cover and cook
6. Steam the vegetables for about 15 minutes or till potato is cooked
7. Now let the steamed vegetables cool to room temperature
8. Then keep the steamed vegetables in refrigerator for 15 minutes
9. In a large bowl add mayonnaise, cream, sugar, salt, black pepper and mix well
10. Now add the steamed vegetables, cabbage, capsicum, cucumber, apple to the bowl and mix well
11. Garnish with pomegranate seeds and serve chilled
12. It can be served with regular meals or enjoyed at any time of the day as a light snack.
वेज रशियन सलाद | ओलिवियर सलाद
सामग्री:
पत्तागोभी (बारीक कटी हुई) - १/२ कपआलू (कटा हुआ) - १/२ कप
गाजर (कटी हुई) - १/२ कप
शिमला मिर्च (कटी हुई) - १/२ कप
फ्रेंच बीन्स (कटी हुई)- १/४ कप
मटर - १/४ कप
स्वीट कॉर्न - १/४ कप
सेब (कटा हुआ) - १
खीरा (कटा हुआ) - १
वेज मेयोनेज़ - ३ बड़े चम्मच
क्रीम - १ बड़ा चम्मच
चीनी - १ छोटा चम्मच
नमक - १ छोटा चम्मच
काली मिर्च पाउडर - १/२ छोटा चम्मच
अनार के दाने - २ बड़े चम्मच
विधि:
१. सब्जियों को भाप में पकने के लिए एक बर्तन में पानी खौलने के लिए रखें२. एक छलनी में फ्रेंच बीन्स, मटर, गाजर और आलू को रखें
३. अब इस छलनी को पानी के बर्तन के ऊपर रखें
४. छलनी को ढक दें और सब्जियों को भाप में पकने दें
५. ५ मिनट बाद सब्जियों को चला लें और फिर ढक कर पकने दें
६. सब्जियों को भाप में करीब १५ मिनट पकायें
७. अब पकाई हुई सब्जियों को सामान्य तापमान तक ठंडा होने दें
८. पकी हुई सब्जियों को १५ मिनट के लिए फ्रिज में रख दें
९. एक बड़े बाउल में मेयोनेज़, क्रीम, चीनी, नमक, काली मिर्च डालें और अच्छे से मिलाएं
१०. अब इसमें उबली हुई सब्जियां, पत्तागोभी, शिमला मिर्च, खीरा, सेब डालें और अच्छे से मिलाएं
११. अनार के दानों से सजा कर ठंडा ठंडा सलाद परोसें
१२. इस सलाद का आनंद किसी भी समय के भोजन के साथ या किसी भी समय हलके नाश्ते की तरह ले सकते हैं
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