पनीर बड़ा | Paneer Vada | Cottage Cheese Cutlet

पनीर बड़ा



सामग्री:

पनीर (कसा हुआ) - १ कप
डबलरोटी स्लाइस - २
दही - १ कप
मैदा - १ कप
हरी धनिया (बारीक कटी) - १ बड़ा चम्मच
हरी मिर्च (बारीक कटी) - १ 
नमक - १ छोटा चम्मच
तेल (तलने के  लिए ) - १  कप   

विधि :

१. पनीर को अच्छी तरह गूंथ लें
२. डबलरोटी स्लाइस को दही में भिगो दें.
३. इसमें हरी मिर्च, हरी धनिया, नमक और मैदा एक साथ मिला लें.
४. इसमें पनीर मिला लें.
५. कढ़ाई में मध्यम आंच पर तेल गरम करें 
६. हथेली को चिकना करें  और थोड़ा मिश्रण ले कर हाथ से बड़े का आकर दें
७. बड़े को सुनहरा भूरा होने तक तेल में  तल लें.
८. गरमा गरम बड़े हरी धनिया की चटनी या टमाटर सॉस के साथ परोसें 


Paneer Vada | Cottage Cheese Cutlet

Ingredients:

Paneer / Cottage Cheese (grated) - 1 cup
Bread Slice - 2
Curd - 1 cup
All Purpose flour - 1 cup
Green coriander leaves (finely chopped) - 1 tbsp
Green chili (finely chopped) - 1
Oil (for frying) - 1 cup
Salt - 1 tsp

Method:

1. Knead the paneer / cottage cheese nicely.
2. Dip bread slice in curd.
3. Add green chilli, green coriander leaves, salt and flour and mix
4. Now add the paneer/cottage cheese to this mixture.
5. Heat oil on medium heat in a wok.
6. Grease your palm with little oil and with a small portion of the mixture shape it like a cutlet 
7. Deep fry the cutlet till golden brown.
8. Serve it hot with green coriander chutney or tomato sauce.





Comments

Popular posts from this blog

Phare | Phale | Rice & Urad Dal Snack | फरे | फले | चावल उड़द दाल व्यंजन

Winter Special Healthy Carrot Spinach Tomato Soup | पौष्टिक गाजर पालक टमाटर का सूप

Falahari Singhara Chaat | Water Chestnut Fry | फलाहारी सिंघाड़े की चाट | छौंके हुए सिंघाड़े