Broccoli Corn Stir Fry | ब्रोक्कोली कॉर्न फ्राई

Broccoli Corn Stir Fry



Ingredients :

Broccoli florets - 1 cup
Carrots (finely chopped) - 1/2 cup
Corn (boiled) - 1/2 cup
Garlic cloves (chopped) - 1 tbsp
Cumin Seeds - 1/2 tsp
Salt - 1 tsp
Oil - 1 tbsp
Red Chilli powder - 1/4 tsp
Garam Masala powdet - 1/4 tsp

Method :

1. Heat 3 to 4 cups of water in a pot and add 1/2 tsp salt, broccoli florets in it for 2 minutes
2. Rinse the florets under running water and drain in a colander
3. Heat Oil in a pan and fry cumin seeds and garlic
4. Add carrots, corn, broccoli and saute for a minute
5. Cover and cook till veggies become soft
6. Add 1/2 tsp salt, red chilli powder, garam masala powder and fry for 2-3 minutes
7. Serve Sweet Corn Broccoli Stir Fry with rice, roti or as a stuffing in sandwich or wraps

ब्रोक्कोली कॉर्न फ्राई 

सामग्री :

ब्रोक्कोली फ्लोरेट्स - १ कप 
गाजर (बारीक कटी) - १/२ कप
कॉर्न (उबले हुए) - १/२ कप
लहसुन (कटा हुआ) - १ टेबल स्पून
जीरा - १/२ टी स्पून 
नमक - १ टी स्पून 
तेल - १ टेबल स्पून 
लाला मिर्च पाउडर - १/४ टी स्पून
गरम मसाला पाउडर - १/४ टी स्पून 

विधि :

१. एक बर्तन में ३-४ कप पानी गरम करें और इसमें १/२ टी स्पून नमक, ब्रोक्कोली फ्लोरेट्स को २ मिनट तक डालें 
२. ब्रोक्कोली फ्लोरेट्स को पानी की धार में अच्छे से धो लें और छलनी में पानी निकलने के लिए रखें 
३. एक पैन में तेल गरम करें और जीरा , लहसुन को भूनें 
४. गाजर, कॉर्न, ब्रोक्कोली डालें और एक मिनट पकाएं 
५. ढक कर पकने दें जब तक सब्जियां गल जायें 
६. १/२ टी स्पून नमक, लाल मिर्च पाउडर, गरम मसाला पाउडर डालें और २-३ मिनट भूनें 
७. ब्रोक्कोली कॉर्न फ्राई को चावल, रोटी के साथ परोसें या सैंडविच, रैप में भरने के लिए प्रयोग करें 

Comments

Popular posts from this blog

Winter Special Healthy Carrot Spinach Tomato Soup | पौष्टिक गाजर पालक टमाटर का सूप

Falahari Singhara Chaat | Water Chestnut Fry | फलाहारी सिंघाड़े की चाट | छौंके हुए सिंघाड़े

Namkeen Papdi | Swal Papdi | Triangular Papdi | नमकीन पापड़ी | स्वाल पापड़ी | तिकोनी पापड़ी