Aloo Corn Cutlets | आलू कॉर्न कटलेट्स

Aloo Corn Cutlets



Ingredients :

Corn kernels (boiled) - 1 cup
Potato (boiled and mashed) - 1 cup
Onion (finely chopped) - 2 tbsp
Capsicum (finely chopped) - 2 tbsp
Green Chilli  (finely chopped) - 1/2 tsp
Ginger (grated) - 1 tsp
Red chilli powder - 1/2 tsp
Turmeric powder - 1/2 tsp
Garam masala powder - 1/2 tsp
Besan (roasted) - 1 tbsp
Bread crumbs - 1/2 cup
Cornflour - 1 tbsp
Black pepper powder - 1/4 tsp
Lemon Juice - 1 tbsp
Salt - 1/2 tsp
Oil for frying

Method :

1. In a blender take 3/4 cup boiled corn and blend to a coarse paste without adding any water
2. Transfer the paste to a large mixing bowl
3. Add boiled and mashed potato
4. Add onion, capsicum, chilli, ginger
5. Add red chilli powder, turmeric powder, garam masala powder, salt
6. Add bread crumbs, besan, corn flour, 1/4 cup boiled corn, black pepper, lemon juice
7. Combine everything to form a dough
8. Grease palms with oil and make kebabs of your desired shape, round, elongated, bullet shaped
9. Deep fry the kebabs in hot oil on medium flame
10. Fry till the kebabs turn golden brown and serve hot

आलू कॉर्न कटलेट्स 

सामग्री :

भुट्टे के दाने (उबले हुए) - १ कप 
आलू (उबले और कसे हुए) - १ कप 
प्याज (बारीक कटा) - २ टेबल स्पून 
शिमला मिर्च (बारीक कटी) - २ टेबल स्पून 
हरी मिर्च (बारीक कटी) - १/२ टी स्पून 
अदरक (कसी हुई) - १ टी स्पून
लाल मिर्च पाउडर - १/२ टी स्पून
हल्दी पाउडर - १/२ टी स्पून
गरम मसाला पाउडर  - १/२ टी स्पून
बेसन (भुना हुआ) - १ टेबल स्पून 
ब्रेड क्रम्ब्स - १/२ कप 
कोर्नफ्लॉर - १ टेबल स्पून 
काली मिर्च पाउडर - १/४ टी स्पून
निम्बू का रस  - १ टेबल स्पून 
नमक - १/२ टी स्पून
तलने के लिए तेल 

विधि :

१. एक ब्लेंडर में ३/४ कप उनले हुए भुट्टे के डालो और बिना पानी डाले दरदरा पीस लो 
२. पेस्ट को एक बड़े प्याले में निकाल लो 
३. उबले और कसे हुए आलू डालें 
४. प्याज, शिमला मिर्च, हरी मिर्च, अदरक डालें 
५. लाल मिर्च पाउडर, हल्दी पाउडर, गरम मसाला पाउडर, नमक डालें 
६. ब्रेड क्रम्ब्स, बेसन, कोर्नफ्लॉर, १/४ कप उबले भुट्टे के दाने, काली मिर्च पाउडर, निम्बू का रस डालें 
७. सब चीज़ों को अच्छे से मिलाते हुए गुंथे हुए आटे जैसा बना लें  
८. हथेलियों को तेल से चिकन कर लें और अपनी मन पसंद आकार के कबाब बना लें , गोल, लम्बे, तिकोने 
९. कबाब को गरम तेल में मध्यम आंच पर तल लें 
१०. सुनेहरा भूरा होने तक तलें और गरम गरम परोसें 


Aloo corn cutlet is a crispyand melt-in- mouth snack. It needs no elaborate cooking equipment and no exotic ingredients. Try this recipe and impress everybody with this quick crowd-favourite

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